TÝŽDEŇ DEŤOM S RAKOVINOU JE ZA NAMI

Týždeň deťom s rakovinou je úspešne za nami. Boli to dni plné programu, či už odborného alebo zábavného, spomienok ale aj splnených snov. Medzi tie patrí najmä otvorenie novej dennej kliniky. Pred rokom to bol vyslovený sen, ktorý sa práve 15.2.2017 stal skutočnosťou.

Deti budú môcť vďaka dennej klinike tráviť oveľa viac času doma. Prevádzka dennej kliniky bude slúžiť najmä na podávanie chemoterapie, menšie zákroky alebo pravidelné kontroly. Pacienti, ktorým to zdravotný stav dovolí, teda nebudú musieť byť často hospitalizovaní v nemocnici. V súčasnosti sú totiž nútení byť na nemocničných lôžkach aj pre rôzne jednodňové zákroky. V novej klinike budú môcť podstúpiť zákrok a už o pár hodín ísť domov. Ide zatiaľ o prvý projekt tohto druhu na Slovensku. Naša vďaka patrí všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k realizácii tohoto zmysluplného diela.

V utorok 14.2. sa uskutočnila aj Spomienková slávnosť v Jezuitskom kostole Najsvätejšieho spasiteľa za deti, ktoré zomreli na rakovinu. Ďakujeme všetkým, ktorí ste prišli a uctili ste si ich pamiatku.

Ako už bolo povedané, celý Týždeň prebiehal bohatý program pre deti na klinike. Boli to dni naplnené radosťou, smiechom a rozžiarenými detskými očkami. Naša vďaka patrí aj všetkým vystupujúcim a účinkujúcim, ktorí prišli a bez nároku na honorár venovali svoj čas a pozornosť malým aj veľkým pacientom.

Počas celého Týždňa deťom s rakovinou sme dostávali nespočetné množstvo pozitívnej spätnej väzby, či už tej osobnej alebo prostredníctvom sociálnych sietí. Vážime si každé jedno povzbudenie, poďakovanie, lajk alebo pozitívny komentár.

Vaša podpora nás zaväzuje a už teraz máme ďalší sen. Radi by sme podobný program pre deti s rakovinou realizovali aspoň raz za mesiac. Veríme, že čoskoro sa aj táto túžba stane realitou.

Ďakujeme.

 

Fotogalériu z celého týždňa nájdete na našom Facebooku.

Pozrite si aj krátke video, ktoré zachytáva neopakovateľnú atmosféru počas celého Týždňa deťom s rakovinou.