Placeholder

#BuďmeZlatí (nielen) na Vianoce

Pred 2 mesiacmi, v októbri, sme na našich sociálnych sieťach zverejnili výzvu na materiálnu pomoc pre Kliniku detskej hematológie a onkológie. Ani vo sne sa nám  nesnívalo, že bude mať taký veľký dosah a že sa do nej zapojí toľko ľudí. Niekoľko dní sme boli ako na bežiacom páse. Nestíhali sme odpisovať na správy, nestíhali sme vyzdvihovať balíčky. Hoci sme v kancelárii išli na 150 % a z nosenia niektorých balíkov nám aj svaly narástli, bolo to dobré a príjemné vyčerpanie. Myšlienka toho, koľko dobrých a láskavých ľudí je na svete a chcú pomáhať nás hriala pri srdci vtedy a je tomu tak aj dnes. Mnohí pomáhate a mnohí chcete pomáhať. Vaša pomoc je pre nás nesmierne dôležitá, pretože bez vás by to nešlo. Najmä v období Vianoc nám chodia telefonáty, maily a správy s otázkami ako pomôcť. Preto sme pre vás pripravili článok s tipmi, ako pomôcť.

 

Vianočný macko

Naša najnovšia spolupráca s výrobným družstvom Okrasa Čadca vznikla v rámci kampane #BudmeZlati. Zlatá farba je pre nás veľmi dôležitá, pretože symbolom detskej rakoviny je práve zlatá stužka. Chceme ľudí motivovať, aby boli aj oni ,,zlatí“ a prispeli na pomoc deťom s rakovinou. Dá sa tak urobiť aj napríklad kúpou zlatej ozdoby macka, ktorá vznikla špeciálne pre podporu našej organizácie.

 

Svietiace tričká

Milí a dobrí ľudia z Lemuru, pre nás navrhli nádherné tričká s naším maskotom – mackom, ktoré svietia v tme. Okrem tričiek vytvorili, skvelí Lemuráci,  aj plátené tašky. Aj toto vie byť napríklad milým vianočným darčekom či už pre vás alebo vášho blízkeho. Svietiace výrobky si viete zakúpiť v kamenných predajniach kníhkupectva Martinus (Obchodná, Cubicon) a na e-shope.Potešíte a pomôžete zároveň! Celý výťažok z predaja tričiek (a tašiek) je venovaný detskej onkológii.

 

Pravidelné darcovstvo/Finančná pomoc

Svet mnohých neziskoviek je taký kolotoč. Raz to ide rýchlo, raz pomaly. Raz sme hore, raz dole. Vďaka pravidelným darcom si vieme lepšie rozplánovať daný mesiac a vieme, akú sumu máme k dispozícii. Často potrebujeme drahšie položky ako napríklad špeciálny stojan na lampu, prenájom chodiacej dlahy, spotrebič na oddelenie atď. Sú to položky, ktoré síce vieme zohnať, no potrebujeme na ne financie. Nepotrebujeme veľké sumy. Môže to byť napríklad suma, v hodnote ktorej by ste kúpili detskú hračku.

 

Sociálne siete

Na komunikáciu kladieme veľký dôraz. Najčastejšie spolu komunikujeme práve na sociálnych sieťach (Facebook/Instagram/LinkedIn). Zdieľame s vami momenty zo života na detskej onkológii, komunikujeme čo sa nám podarilo, čo aktuálne potrebujeme alebo ako nám môžete pomôcť. Pokiaľ chcete pomôcť, ale nie ste si istí ako – pokojne nám napíšte. Sme tu pre vás a radi sa s vami dohodneme. Zdieľaním nášho obsahu nám pomáhate šíriť osvetu detskej rakoviny. A osveta je jedným z pilierov našej organizácie.

 

Na Vianoce chce veľa ľudí pomáhať, ale nevedia ako. Veríme, že sme vám priblížili, ako nám pomôcť. Vážime si každého darcu. Nielen počas Vianoc, ale aj počas ,,bežných dní“.  Pre niekoho malá troška, pre nás veľká pomoc. Ďakujeme, že pomáhate! Ste zlatí 🙂

#BudmeZlati

 

Nicol Rácová,

Deťom s rakovinou n.o.