Sme súčasťou #GivingTuesday

#GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Nezáleží na tom, čo daruješ alebo komu. Dôležité je, že sa staneš súčasťou. Pretože spolu môžeme dosiahnuť skutočné zmeny. Všetko to začalo v roku 2012 v USA. Myšlienka #GivingTuesday je však tak jednoduchá a silná, že sa za päť rokov rozšírila do 98 krajín, spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí.

Tento rok je súčasťou tejto iniciatívy premiérovo aj naša nezisková organizácia.

Toto sú projekty, ktoré môžete podporiť:

Terapia v piesku:

Psychoterapia detí s využitím pieskoviska je súčasťou terapie hrou. Terapia v piesku umožňuje terapeutovi vytvoriť bezpečný a podporujúci vzťah s dieťaťom. Využitie Terapie v piesku v práci na KDHaO pomôže deťom podstupujúcim náročnú liečbu vyjadriť svoje emócie. Cez zážitok s figúrkami v piesku umožníme dieťaťu bezpečným spôsobom sa vyrovnávať s realitou dlhého pobytu v nemocnici, preliečiť možný traumatický zážitok z náročnej a často bolestivej liečby. V pieskovisku bude mať dieťa možnosť vyjadriť svoje túžby a priania, ktoré nevie popísať slovami. Táto terapia bude vedená pod odborným vedením PhDr. Valérie Hudákovej, klinický psychológ, psychoterapeut.

 

Vlásky pre bezvlásky:

Dievčatká a slečny, ktoré sa liečia na detskej onkológii prichádzajú počas chemoterapie o svoje vlásky. O to väčšia je ich túžba po krásnych vlasoch aspoň prostredníctvom parochne. Kvalitná a komfortná parochňa z pravých vlasov, ktorá nahradí pôvodné vlásky, stojí niekoľko stoviek eur. Náročná finančná situácia rodičov detí spôsobená samotným ochorením, im však nedovoľuje si ju kúpiť.

Aj vďaka vašej podpore zabezpečíme v spolupráci s Vlasovým a parochňovým štúdiom LUBO spol s.r.o. kvalitnú parochňu z pravých vlasov vždy pre konkrétnu detskú pacientku.

 

Tieto projekty môžete podporiť na číslo účtu:

IBAN: SK94 0200 0000 0036 0736 6854

Do poznámky uveďte buď konkrétnu pomoc: “Terapia v piesku” alebo “Vlásky pre bezvlásky”

 

Ak chcete podporiť obidva projekty, stačí uviesť “Giving Tuesday”

Ďakujeme.

Aj vďaka Vám bude cesta detí s rakovinou jednoduchšia.